Isibindi Lodges Zuid-Afrika

Isibindi Lodges Zuid-Afrika | 11 dagen | rondreis met huurauto of privé-gids

Hluhluwe-Imfolozi Park – Kosi Bay Nature Reserve – Isimangaliso Wetland Park

Dag 1 | Aankomst Rhino Ridge Safari Lodge | Hluhluwe Imfolozi Park
Bij aankomst in Rhino Ridge Safari Lodge verwelkomt het vriendelijke team u met een verfrissend drankje. Na deze ontvangst serveren ze u een high tea op de veranda. Hier geniet u van alle lekkernijen én van het uitzicht over het reservaat. Ook maakt u kennis met uw gids die u voorbereidt op uw eerste safari-ervaring.

Bij zonsondergang neemt uw gids u mee naar een speciale plek waar u geniet van drankjes en snacks. Daarna gaat u op zoek naar nachtdieren zoals luipaarden, uilen en jakhalzen. Wanneer u terugkeert naar de lodge, krijgt u de tijd om u op te frissen voor het diner en vervolgens te genieten van voortreffelijke gerechten op het dek of in het restaurant. Laat de eerste dag op u inwerken rond het vuur onder de sterrenhemel.

Dag 2 en 3 | Hluhluwe Imfolozi Park
Voor zonsopkomst vertrekt u met de gids voor een vroege ochtend gamedrive. Zorg ervoor dat u een jas en sjaal bij u heeft want het kan erg koud worden in het open 4×4-voertuig. Zonnebrandcrème, hoeden en zonnebrillen zijn ook nodig voor later op de dag. Niets is voorspelbaar in de wildernis; daarom biedt elke safari een potentieel nieuwe en unieke ervaring.

Onze gidsen zullen hun schat aan wildernisverhalen delen, waarbij dieren, bomen, grassen, insecten en vogels worden geïdentificeerd. Uiteraard is er ook uitleg over het medicinale gebruik van planten en lokale folklore. En gaat u op zoek naar de altijd fascinerende Big Five!

De rest van de middag kunt u ontspannen en de natuurlijke schoonheid van Rhino Ridge Safari Lodge in u opnemen. Misschien wilt u uw dag doorbrengen in de spa, een paar baantjes trekken bij het zwembad of gewoon ontspannen in de privacy van uw kamer en genieten van het eindeloze uitzicht vanaf uw eigen balkon.

Zorg dat u op tijd bent voor high tea en de gamedrive in de avond. Hopelijk spot u deze keer al die andere dieren die nog op uw bucketlist staan.

Dag 4 t/m 6 | Kosi Forest Lodge | Kosi Bay Nature Reserve
Na een gamedrive in de vroege ochtend en brunch is het tijd om afscheid te nemen van Rhino Ridge Safari Lodge. U vervolgt uw reis naar het noorden naar de levendige Afrikaanse stad Manguzi. Als u reist met een huurauto wordt u in Manguzi opgewacht door een medewerker van Kosi Forest Lodge die u, in een open 4×4 voertuig, naar de lodge zal brengen. Dit is een korte rit van 20 minuten. Tip: zorg altijd voor een warme jas en muts voor deze reizen.

De dagen bij Kosi Forest laat u u leiden door de natuur. Verken het merenstelsel en de waterwegen per boot en kano. Uw gids stopt onderweg en geeft  uitleg over de traditionele visvallen en de tradities van de Tsonga-gemeenschap, die in evenwicht leeft met het merenstelsel.

Het hoogtepunt deze dagen is ongetwijfeld de kanotocht op de Kosi-meren. Dit kunt u het beste in de vroege ochtend doen. De tocht duurt ongeveer 2 uur. Gidsen begeleiden u per kano langs het Sihadla-kanaal, waar het vogelleven zeer de moeite waard is en het landschap vredig en adembenemend.

Na elke ochtendexcursie keert u terug naar de lodge voor een heerlijke lunch en een siësta voordat u aan uw middagactiviteit begint.

Dag 7 t/m 10 | Thonga Beach Lodge | Isamangaliso Wetland Park
Na uw ontbijt en ochtendactiviteit checkt u uit bij Kosi Forest Lodge en keert u terug naar het ophaalpunt in Manguzi. U reist verder naar het zuiden naar Librodi Lodge in Sodwana waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van Thonga Beach. Met een 4×4 voertuig wordt u naar de lodge gebracht. De totale transfertijd van lodge naar lodge is ongeveer 1 uur.

Of u nu een wandelaar of een duiker bent, profiteer van de overvloed aan activiteiten die u te wachten staan ​​in deze verborgen parel. Kies voor kajakken, zonsondergangen bij het meer van Sibaya, snorkelen, culturele Tsonga-tochten of ga walvissen en dolfijnen spotten. Lekker ontspannen met een spabehandeling op het stranddek kan natuurlijk ook!

In de periode november tot februari kunt u Turtle Tracken. Volg terwijl de duisternis valt de moederschildpadden die terugkeren naar hetzelfde strand waar ze zijn geboren om de cyclus voort te laten bestaan. Kijk gebiologeerd toe hoe de moederschildpad een gat graaft en in een trance lijkt terwijl ze haar eieren legt voordat ze terugkeert naar de diepte van de zee.

De dagen sluit u af met een cocktail aan de bar om daarna te genieten van een heerlijke maaltijd onder de sterrenhemel.

Dag 11 | Terugreis
Een transfer van ongeveer 5 uur over de weg brengt u terug naar King Shaka International Airport nabij Durban. Vanuit hier vervolgt u uw reis terug naar Nederland.

 

Reissom met huurauto vanaf € 3.400,- per persoon exclusief intercontinentale vluchten. Neem contact op voor een reisvoorstel op maat. Uiteraard is een verlenging van uw reis mogelijk met een verblijf in Isibindi Lodge Tsowa Island in Zimbabwe.

 

Beste Reistijd iSimangaliso Wetland Park
iSimangaliso Wetland Park is het gehele jaar goed te bezoeken!

Van november tot maart is het warm, vochtig en nat. Terwijl de lucht humeurig is en je een regenjas nodig hebt, is het niet koud. De temperaturen schommelen rond de 30°C. Het is de beste tijd om een ​​glimp op te vangen van nestelende schildpadden en hun jongen!

Tussen april en mei zijn de dagen warm en zonnig. Het is er dan schoolvakantie en de tarieven van de accommodaties zijn dan hoger.

Vanaf juni begint de walvismigratie en kunt u deze vriendelijke reuzen met hun pasgeboren kalfjes spotten. Het weer in de Zuid-Afrikaanse winter bestaat meestal uit warme dagen met koele nachten en er valt weinig regen. Als u op safari wilt, is dit de beste tijd van het jaar om wild te spotten.

Rhino Ridge Safari Lodge | Hluhluwe Imfolozi Park
Rhino Ridge Safari Lodge is de enige privélodge in het wildreservaat Hluhluwe Imfolozi en biedt gasten een exclusieve safari-ervaring in het Big Five-gebied. Deze met glas omhulde lodge rust op een heuvelrug met uitzicht op het oudste wildreservaat van Afrika.

De logde straalt rust uit en gasten kunnen hier volledig tot zichzelf komen. De achttien kamers zijn hoog gepositioneerd zodat u optimaal profiteert van het spectaculaire uitzicht over de heuvels en het park. Elke kamer biedt maximale privacy.

De tijd is aan u, ontspan in uw luxe lodge, herstel in de spa, warm uzelf ’s avonds op rond het kampvuur of ga op een warme dag lekker ontspannen in de overvloedige chillruimtes rond het zwembad.

Kosi Forest Lodge | Kosi Bay Nature Reserve, Isamangaliso Wetland Park
Betreed een magische waterwereld van meren, Raphia-bossen en de thuisbasis van de enige fruitetende gier ter wereld. Voel het zachte witte zand tussen uw tenen en de schaduw van de vredige bossen. Luister naar de roep van de visarend, omarm het warme welkom van de medewerkers. Hier kunt u de stress van uw drukke leven achter u laten.

Kosi Forest Lodge biedt u de mogelijkheid om exclusieve, nauwe ontmoetingen met de ongerepte Afrikaanse wildernis te ervaren. De lodge is omgeven door een ongekende biodiversiteit en schoonheid.

Luister naar de overvloedige vogelgeluiden en vang misschien een glimp op van de zeldzame palmgier die regelmatig het bladerdak bezoekt. Gepassioneerde lokale gidsen laten u graag alles zien wat dit ongerepte natuurgebied te bieden heeft.

De kamers zijn genesteld tussen de bomen met voldoende afstand tussen elke kamer om u het gevoel te geven dat u de enige persoon in deze lodge bent. Elke kamer heeft een klein privéterras waar u ’s ochtends kunt genieten van uw koffie terwijl u luistert naar het tot leven komen van het bos.

Thonga Beach Lodge | Mabibi, Isamangaliso Wetland Park
Luier op het strand in het beschermde werelderfgoed Isimangaliso Park. In dit park ligt het luxe Thonga Beach Lodge. De twaalf eco-kamers met rieten daken, met uitzicht op de oceaan of het bos, hebben een en hebben gevoel dat je een ben met dee omgeving. En zijn zo gerangschikt dat ze maximale privacy en minimale impact op het milieu bieden. Thonga Beach Lodge is de ideale plek om verbinding te maken met één van de laatste ongerepte wildernisstranden van Afrika.

Mabibi is een magische plek met rustige zwembaaien en snorkelriffen, kustbossen, graslanden, struikgewas, glinsterende meren en prachtige zandstranden. Het kristalheldere, warme water zorgen voor fantastische snorkel- en duikervaringen.

Bezoek het nabijgelegen Sibaya-meer voor spannende excursies om vogels te spotten, ga vissen aan de oevers van Maputaland en bezoek een lokale Tsonga-hoeve voor een dosis Zuid-Afrikaanse cultuur.

Neem contact op voor een persoonlijk reisvoorstel. 

Hluhluwe Imfolozi Park
Beleef een luxe safari in het Hluhluwe iMfolozi Park, gelegen in de provincie Kwa-Zulu Natal, Zuid-Afrika. Het Hluhluwe iMfolozi Park is uitgeroepen tot wildreservaat in Afrika is en het voormalige jachtgebied van de Zulu koninklijke familie. Het park bestaat uit twee wildreservaten die voorheen bekend stonden als het Hluhluwe Game Reserve en uMfolozi Game Reserve.

Het is een van de oudste nationale parken in Zuid-Afrika, beslaat meer dan 960 vierkante kilometer en is de thuisbasis van de beroemde big five. Dankzij inspanningen voor natuurbehoud heeft het park nu de grootste populatie witte neushoorns ter wereld.

Kosi Bay Nature Reserve
Het Kosi Bay Nature Reserve ligt aan de kust in het noordelijke deel van Kwa-Zulu Natal en omringt het Kosi Bay-merensysteem. Dit is het meest ongerepte merenstelsel aan de Zuid-Afrikaanse kust. Het 11.000 hectare grote Kosi Bay Nature Reserve is een tropisch paradijs van kristalhelder blauw water en moerasland, raffia, wilde dadel en palm, mangrovemoeras en vijgenbos die samen een thuis vormen voor ongeveer 250 soorten vogels. Bosbokken, duiker en apen leven in de beboste delen, terwijl nijlpaarden en krokodillen zich koesteren in en rond de meren. De Kosi River Mouth staat bekend als “het aquarium” vanwege de helderheid van het water en de overvloed aan vissoorten die hier te vinden zijn.

Isamangaliso Wetland Park
Het door UNESCO beschermde iSimangaliso Wetland Park nodigt bezoekers uit om zich volledig onder te dompelen in de ongerepte natuur. iSimangaliso is vol met diverse landschappen, waaronder savannes, stranden, koraalriffen, lange zandstranden, kustduinen, merenstelsels, moerassen en bossen, wat betekent dat er veel geweldige plekken zijn voor natuurliefhebbers om de lokale biodiversiteit te observeren.

Dit Wetland Park beslaat maar liefst 332.000 hectare herbergt de grootste concentratie nijlpaarden en krokodillen in Zuid-Afrika en is de thuisbasis van meer dan 500 vogelsoorten. Het is zonder twijfel een natuurparadijs.

Neem contact op voor een persoonlijk reisvoorstel.

Met uw verblijf steunt u de Isibindi Foundation. Samen maakt u een betekenisvolle impact op het leven van lokale gemeenschappen en draagt u bij aan het behoud van natuurlijke gebieden door middel van verschillende projecten. De wildernislodges en naburige gemeenschappen werken samen aan ondersteunende plattelandsprogramma’s op het gebied van onderwijs, landbouw, kindervoeding, gezondheid en werkgelegenheid.

Enkele voorbeelden van hun duurzame initiatieven:

Rhino Ridge Safari Lodge werkt samen met de lokale Mpembeni-gemeenschap en de beheerder van een natuurpark. Zij creëren onder andere werkgelegenheid en genereren inkomsten voor natuurbehoud, en zetten zich in voor empowerment van de lokalen.

Bij Thonga Beach Lodge beschermen ze samen de broedplaats van Leder- en Karetschildpadden. Jaarlijks komen tussen november en maart gasten van over de hele wereld om dit te bekijken. Van de opbrengsten profiteert ook de lokale gemeenschap.

Kosi Forest Lodge werkt nauw samen met de lokale Mnyayisa-gemeenschap. Zij hebben de Vulindlela-moestuin opgericht. De moestuin voorziet de gemeenschap van verse producten en de lodge koopt producten uit de moestuin. Samen organiseren ze ook maandelijkse opruimdagen om het zwerfvuil in het Kosi Lake System op te ruimen.

Bij alle lodges investeren zij in zonne-energie en is eenmalig gebruik van plasic afgeschaft. Plastice waterflessen zijn vervangen door een herbruikbare fles voor elke gast.

Maureen Voorn-Somowidjojo

Maureen Voorn-Somowidjojo

Uw Personal Journey Designer

Green Steps Travel is opgericht door Maureen Voorn-Somowidjojo. Reizen zit haar in het bloed. Ze voelt zich thuis in de natuur, overal ter wereld. Ze wordt blij van het gevoel van onderweg zijn. Om nieuwe bestemmingen te ontdekken waar ze kan genieten van alles om haar heen. Waar ze de zon op en onder ziet gaan en waar ze kan dansen. Reizen is voor haar ultieme vrijheid.

Green Steps Travel
+31 6 242 04 179
info@greenstepstravel.com
KvK-nummer: 83980113
NL003909314B87

Greenstepstravel