Wie aan de Seychellen denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan parelwitte stranden en cocktails uit een kokosnoot. Een droombeeld? Absoluut niet, want op deze eilandengroep is dit de dagelijkse werkelijkheid. Dat ontdekte ik toen ik uitgenodigd werd om de eilandengroep te bezoeken. Samen met zeven andere reisagenten uit de Benelux bezocht ik in maart 2016 deze unieke bestemming. Vanuit Amsterdam vertrokken wij met Etihad Airways via Abu Dhabi naar Mahé, de hoofdstad van de Seychellen. Aansluitend was de korte vlucht naar mijn voorlopige bestemming; Praslin.

Prachtige Praslin
Praslin heeft net als de andere eilanden tropische vegetatie. Het is net als Mahé bergachtig en groen. Praslin is de op één na grootste eiland van de Seychellen. Naast grote luxe hotels zijn er ook leuke boetiekhotels in traditionele stijl gebouwd. Op Praslin bezocht ik Anse Lazio Beach, één van de mooiste stranden ter wereld volgens sommige ranglijsten, en terecht! Een ander adembenemend strand is Anse Georgette, alleen te bereiken via het Constance Lumiera Resort.

Klik op de foto om te vergroten.

Grootste kokosnoten
Het eiland Praslin doet aan als één groot natuurpark en biedt toegang tot verschillende kleinere parken. Ik bezocht het Fond Ferdinand Coco de Mer Nature Reserve, waar niet alleen de vrouwelijke, maar ook de mannelijke versie van de bijzondere kokosnoot groeit. De Coco de Mer is de palm met de grootste kokosnoten ter wereld. De vrouwelijke versie die de vorm heeft van een vrouwelijke heup kan wel tot 30 kilogram wegen.

Magisch La Digue
Met de Inster Island Ferrys maakten we de oversteek naar het eilandje La Digue. Dit eiland is het kleinste maar ook het mooiste van de vier eilanden dat ik bezocht. La Digue heeft iets magisch. De sfeer is hier heel relaxt en het voelt alsof de tijd op sommige plekken heeft stil gestaan. De belangrijkste vervoersmiddelen zijn nog altijd de fiets en de ossenkar. Het is dan ook het beste om dit eiland per fiets te verkennen. We bezochten het prachtige strand van Anse Source d’Argent, een bekende hotspot en de perfecte plek om te zwemmen en snorkelen. 

Klik op de foto om te vergroten.

Vogels spotten op Silhouette
Het eiland Silhouette vormt samen met Mahé en Praslin de drie grootste van de Seychellen. Dit eiland is vooral geschikt voor mensen die van natuur, rust en mooie stranden houden, maar ook willen hiken en vogels spotten. Via een trail langs de bergwand bereikten we de hoogste punt waar we een adembenemend uitzicht hadden. Het eiland is groen, bergachtig en heeft ongerepte natuur met unieke planten. Silhouette is te bereiken met de veerdienst die vanaf Mahé vertrekt. De boottocht duurt ongeveer een half uur. Het Hilton Labriz Resort is het enige hotel op dit eiland. Een andere verblijflocaties is La Belle Tortue Lodge. Vooral geschikt voor een rustig en intiem verblijf.

Klik op de foto om te vergroten.

Mooi Mahé
Het hoofdeiland Mahé is met zijn hoogste punt ook het grootste eiland van de eilandengroep. Het eiland biedt verschillende uitkijkpunten vanwaar ik prachtige panoramafoto’s heb kunnen schieten. We bezochten één van de bekendste uitkijkpunten, Mission Lodge. Vanaf dit punt had ik een spectaculaire uitzicht op bergen en de zee. 
Net als op Praslin is Mahé uiterst geschikt om met de auto te verkennen. Het heeft verschillende nationale parken die zeker een bezoek waard zijn. Avonturiers hebben de mogelijkheid om te rockclimben, ziplinen en hiken.

Waarin een klein eiland groot kan zijn; op Mahé zijn er 65 stranden! De stranden aan de noordwestkust zijn het meest toeristisch. Beau Vallon Bay is hier één van. Dit gezellig en levendig plaatsje heeft een prachtig breed zandstrand, waar veel hotels en lokale restaurantjes aan liggen. Om het koraal rondom de eilanden te beschermen is gemotoriseerde watersport alleen aan deze kant van Mahé mogelijk. In het oosten en zuiden van het eiland zijn de stranden smaller en minder toeristisch en daardoor misschien nog wel indrukwekkender.

Kleurrijk Victoria
Victoria is één van de kleinste hoofdsteden ter wereld en vormt het bruisende middelpunt van Mahé. Het koloniale stadje is een mengelmoes van culturen. Ik maakte een wandeling langs de kleurige gebouwen en winkeltjes, de Victoria klokkentoren en bracht een bezoek aan de kleurrijke Sir Selwyn Selwyn-Clarke markt. Niet ver daar vandaan is de mooie kleine Arul Mihu Navasakthi Vinyagar Temple, genoemd naar de hindoegod van veiligheid en welvaart.

Klik op de foto om te vergroten.

Tot slot
De Seychellen zijn werkelijk de meest ultieme en mooiste bestemming waar ik ooit ben geweest. De adembenemende schoonheid en rust van de paradijselijke stranden, de azuurblauwe zee en de ongerepte natuur maakten een onvergetelijke indruk op mij. Dit is dé perfecte bestemming voor een bruiloft of huwelijksreis. Het is een eilandengroep met een bonte mix aan culturen waar de diverse rassen en religies vreedzaam naast elkaar leven. De verschillende tradities en gebruiken van de gastvrije bewoners en de levendige lifestyle zal iedereen aanspreken.

De Seychellen zijn precies zoals ik dit kende van de foto’s in de brochures. Hier wil ik nog een keer naartoe. Om dan de buiteneilanden te bezoeken. Dus voorlopig blijft de Seychellen nog op mijn bucketlist staan.

Wilt u ook dit paradijselijke bestemming ontdekken? Neem contact op voor een persoonlijk reisvoorstel.

Alle foto’s op deze pagina zijn persoonlijk en onbewerkt.