Ons verhaal

Green Steps Travel

Green Steps Travel is ontstaan vanuit liefde. Liefde voor reizen én voor de natuur. Maar ook uit nieuwsgierigheid. Om de wereld te ontdekken, van andere culturen te leren en om elkaar te inspireren. Zodat we beter voor onze planeet zorgen en meer respect voor elkaar krijgen.

We zijn altijd op zoek naar plekken waar het toerisme zich aanpast aan de natuurlijke omgeving. Daar waar we komen laten we een zo groen mogelijke voetafdruk achter. Het liefst buiten de gebaande paden. Met de zekerheid van luxe en comfort!

Reizen met Green Steps Travel betekent reizen naar ongerepte natuur en duurzame gastvrijheid van locals. We werken samen met professionele lokale partners die zorgvuldig zijn geselecteerd. Partners die onze missie en passie delen. Samen zorgen we voor unieke en onvergetelijke ervaringen. We zijn tijdens uw reis altijd in de buurt, zodat het u aan niets ontbreekt.

Reist u met ons, dan geniet u dubbel. Want met uw vakantie draagt u bij aan lokale duurzame initiatieven. Dan genieten de locals met u mee.
Samen kiezen wij uw droombestemming. En maken we de wereld een beetje mooier.

Missie

De magie van reizen inspireert om op eigen wijze iets terug te geven aan onze planeet.

Met veel passie laten wij u zien hoe mooi en uniek onze planeet is. Onze reizen verbinden en brengen u dichter bij de natuur. De fascinerende en vaak afgelegen plekken waar onze reizen u naartoe brengen zijn betoverend. Ervaar ter plekke de magie dat wij als mens slechts een microdeel zijn van een groter geheel.

Reizen inspireren. Met onze reizen hopen wij ook u te inspireren. We zijn er van overtuigd dat wanneer we op een bewuste en verantwoorde wijze reizen dit een drijvende kracht kan zijn achter natuur- en cultuurbehoud. Hoe beter wij voor onze natuur zorgen, hoe beter wij zorgen voor onszelf. En dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van onze prachtige planeet.

Bewust en duurzaam reizen
We reizen met harmonie en respect voor de natuur, lokale gemeenschappen en het welzijn van dieren. We laten u volop genieten. Van dichtbegroeide oerbossen tot weidse uitzichten. U kiest uw bestemming. Wij zorgen dat uw onvergetelijke reis een zo groen mogelijke voetafdruk achterlaat. Dat doen we aan de hand van onze vier waarden:

Ecologisch

U verblijft in accommodaties die op verschillende wijze bijdragen aan duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van zonnepanelen en energiezuinige- en waterbesparende programma’s. Ook doen lodges actief mee met verschillende recycle programma’s, én gebruiken milieuvriendelijke producten in de huishouding.

Teruggeven

Reizen met Green Steps Travel betekent reizen met een positieve impact. Want elke reis draagt ook bij aan de verbetering van de levensomstandigheden van lokale gemeenschappen én aan natuurbehoud. Van ondersteunen van micro-ondernemingen, educatie tot het welzijn van dieren. En van het steunen van lokale duurzame initiatieven en projecten tot het beschermen van bedreigde diersoorten.

Kleinschalig

Wij bieden alleen kleinschalige én comfortabele accommodaties aan. Lodges die in respect met de natuurlijke omgeving zijn ontworpen. Weg van de massa. Bijkomend voordeel: u kunt met uw reisgezelschap volop genieten van rust.

Go local

U geniet volop van duurzame gastvrijheid en steunt met uw reis de lokale economie. De accommodaties waar u verblijft werken vanuit het ‘farm to table’ concept en kopen in bij lokale boeren. Verser kan het bijna niet! Green Steps Travel adviseert activiteiten die ook ten goede komen aan de lokale gemeenschappen.

Uw Personal Journey Designer Maureen Voorn-Somowidjojo

Ik ben Maureen Voorn-Somowidjojo. Reizen zit mij in het bloed. Ik ben geboren en getogen in Suriname en heb Javaanse voorouders. Ik voel mij thuis in de natuur, overal ter wereld en wordt blij van het gevoel om onderweg te zijn. Om nieuwe bestemmingen te ontdekken waar ik kan genieten van alles om mij heen. Waar ik de zon op en onder zie gaan en waar ik kan dansen. Reizen is voor mij ultieme vrijheid. En al 10 jaar mag ik als persoonlijk reisadviseur anderen blij maken met een perfecte vakantie.

Ik heb naar bijzondere plekken mogen reizen tijdens mijn carrière als Zelfstandig Reisadviseur. Het idee om mijn eigen reisonderneming te starten kriebelde al een tijdje. In 2019 ontstond het idee en concept voor Green Steps Travel. In dat jaar ontmoette ik tijdens het reizen naar diverse bestemmingen lokale leveranciers en hotels die duurzaam ondernemen. Ik was zeer verrast en onder de indruk van de manier waarop zij zich op verschillende manieren inzetten voor een mooier leven. Voor de medemens én voor de natuur. Na die reizen wist ik het zeker: dit is wat ik wil delen met anderen. De wereld ontdekken op een duurzame manier, tegelijkertijd geïnspireerd raken en een bijdrage leveren aan een mooiere toekomst van onze planeet. Ik ben heel trots en blij dat twee jaar later Green Steps Travel is opgericht.

Laat mij uw wensen weten en ik help u graag verder met een geheel verzorgde reis op maat.

Met Green Steps Travel beleeft u:

  • Een persoonlijke benadering met aandacht voor detail
  • Unieke routes, afgestemd op uw specifieke wensen
  • Bijzondere bestemmingen en onvergetelijke activiteiten buiten de gebaande paden
  • Een reis die uitgaat van en voldoet aan onze waarden: ecologisch, terruggeven, kleinschalig en go local
  • Een reisorganisatie die 24/7 voor u klaarstaat en alle service verleent die u nodig heeft om onbezorgd te kunnen genieten

 

We stellen graag uw onvergetelijke reis samen.

Green Steps Travel
Adres: Beurréperenlaan 3
3452 DC Vleuten
+31 6 242 04 179
info@greenstepstravel.com
KvK-nummer: 83980113
NL003909314B87

Wilt u op de hoogte blijven van de mooiste reizen, schrijft u dan hier in en ontvang onze inspiratiemail.

Greenstepstravel