Ons verhaal

Green Steps Travel – Your trail is our passion

Green Steps Travel is ontstaan vanuit liefde. Liefde voor reizen én voor de natuur. Maar ook uit nieuwsgierigheid. Om de wereld te ontdekken, van andere culturen te leren en om elkaar te inspireren. Zodat we beter voor onze planeet zorgen en meer respect voor elkaar krijgen.

We zijn altijd op zoek naar plekken waar het toerisme zich aanpast aan de natuurlijke omgeving. Daar waar we komen laten we een zo groen mogelijke voetafdruk achter. Het liefst buiten de gebaande paden. Met de zekerheid van luxe en comfort!

Reizen met Green Steps Travel betekent reizen naar ongerepte natuur en duurzame gastvrijheid van locals. We werken samen met professionele lokale partners die zorgvuldig zijn geselecteerd. Partners die onze missie en passie delen. Samen zorgen we voor unieke en onvergetelijke ervaringen. We zijn tijdens uw reis altijd in de buurt, zodat het u aan niets ontbreekt.

Reist u met ons, dan geniet u dubbel. Want met uw vakantie draagt u bij aan lokale duurzame initiatieven. Dan genieten de locals met u mee.
Samen kiezen wij uw droombestemming. En maken we de wereld een beetje mooier.

Missie

De magie van reizen inspireert om op eigen wijze iets terug te geven aan onze planeet.

Met veel passie laten wij u zien hoe mooi en uniek onze planeet is. Onze reizen verbinden en brengen u dichter bij de natuur. De fascinerende en vaak afgelegen plekken waar onze reizen u naartoe brengen zijn betoverend. Ervaar ter plekke de magie dat wij als mens slechts een microdeel zijn van een groter geheel.

Reizen inspireren. En door bewust en verantwoord te reizen dragen we bij aan natuur- en cultuurbehoud. Hoe beter wij voor onze natuur zorgen, hoe beter we ervoor zorgen dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van onze prachtige planeet.

Bewust en duurzaam reizen
We reizen met harmonie en respect voor de natuur, lokale gemeenschappen en het welzijn van dieren. We laten u volop genieten. Van dichtbegroeide oerbossen tot weidse uitzichten. U kiest uw bestemming. Wij zorgen dat uw onvergetelijke reis een zo groen mogelijke voetafdruk achterlaat. Dat doen we aan de hand van onze vier waarden:

Ecologisch

U verblijft in accommodaties die op verschillende wijze bijdragen aan duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van zonnepanelen of energiezuinige- en waterbesparende programma’s. Accommodaties doen actief mee met recycle programma’s en hebben eenmalig gebruik van plastic afgeschaft. En biologische en milieuvriendelijke producten worden gehanteerd in de keuken en huishouding.

Kleinschalig

Wij bieden alleen kleinschalige luxe én comfortabele accommodaties aan. Lodges die in respect met de natuurlijke omgeving zijn ontworpen. Bijkomend voordeel: u kunt met uw reisgezelschap volop genieten van rust.

Go local

We bieden duurzame gastvrijheid en steunen de lokale economie. We maken gebruik van de diensten van de lokale gemeenschappen en dragen bij aan het behoud van hun cultuur. Accommodaties hanteren het ‘farm to table’ concept, werken samen met lokale boeren en vissers of verbouwen zelf hun eigen groenten en fruit.

Teruggeven

Reizen met Green Steps Travel betekent reizen met een positieve impact. Want elke reis draagt ook bij aan verbetering van de lokale community. Van natuurbehoud tot educatie. En van het steunen van lokale goede doelen tot bijdragen voor een rehabilitatiecentrum voor dieren.

Uw Travel Consultant Maureen Voorn

Ik ben Maureen Voorn-Somowidjojo. Reizen zit mij in het bloed. Ik ben geboren en getogen in Suriname en heb Javaanse voorouders. Ik voel mij thuis in de natuur, overal ter wereld en word blij van het gevoel om onderweg te zijn. Om nieuwe bestemmingen te ontdekken waar ik kan genieten van alles om mij heen. Waar ik de zon op en onder zie gaan en waar ik kan dansen. Reizen is voor mij ultieme vrijheid.

Ik heb naar bijzondere plekken mogen reizen tijdens mijn carrière als Zelfstandig Reisadviseur. Het idee om mijn eigen reisonderneming te starten kriebelde al een tijdje. In 2019 ontstond het concept en idee voor Green Steps Travel. In dat jaar ontmoette ik tijdens het reizen naar diverse bestemmingen lokale leveranciers en hotels die duurzaam ondernemen. Ik was zeer verrast en onder de indruk van de manier waarop zij zich op verschillende manieren inzetten voor een mooier leven. Voor de medemens én voor de natuur. Na die reizen wist ik het zeker: dit is wat ik wil delen met anderen. De wereld ontdekken op een duurzame manier, tegelijkertijd geïnspireerd raken en een bijdrage leveren aan een mooiere toekomst van onze planeet.

Waarom reizen met

Green Steps Travel

  • Elke reis gaat uit van onze waarden: ecologisch, kleinschalig, go-local en teruggeven
  • Al bijna tien jaar ervaring en gespecialiseerd in verre reizen op maat
  • We komen persoonlijk bij u langs en luisteren naar uw reiswensen
  • We denken mee én hebben aandacht voor details
  • We zoeken naar locaties en activiteiten die buiten de gebaande paden gaan
  • Tijdens uw reis zijn we 24 uur per dag bereikbaar

We stellen graag uw onvergetelijke reis samen.

Maureen Voorn-Somowidjojo
+31 6 242 04 179
info@greenstepstravel.com
KvK-nummer: 83980113
NL003909314B87

Greenstepstravel