zambia reizen

U bent hier: Home » Afrika » Zambia

Safari: puur, stil en uniek

10 dagen | privé-rondreis

Safari: puur en romantiek

13 dagen | privé-rondreis

Puur Zambia

Ontdek Zambia als perfecte safaribestemming. De wildernis van dit land is een van Afrikaans best bewaarde geheimen. Ga tijdens uw safari buiten de gebaande paden en ervaar de charme en schoonheid in het rijke en diverse landschap.

Geniet van de uitgestrektheid van ongerepte gebieden, kloofvalleien, wetlands, uiterwaarden en berglandschappen. De uitzichten en vergezichten zijn adembenemend en om nooit te vergeten. Bezoek de indrukwekkende Victoria Falls, de ‘Smoke that Thunders’ en de onbekende en indrukwekkende noordelijke heilige watervallen. Vertrek niet voordat u een bezoek hebt gebracht aan het nog relatief onontgonnen park South Luangwa National Park. Hier zwerven kuddes olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Voor de onverschrokken ontdekkingsreizigers en vogelliefhebbers zijn de minder bekende parken Isangano, Lavushi Manda, Lusenga Plain en Mweru Wantipa zeer de moeite waard.

Ook de puurheid van Zambia ontdekken? Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen. Neem contact op om uw wensen te bespreken.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om van de natuur in Zambia te genieten is van september tot half november, het einde van het droge seizoen. Wanneer grassen en gebladerte zijn verdord en dieren afhankelijk zijn van permanente waterbronnen.

April tot september is ook een goede tijd om te gaan, maar buiten deze maanden zijn veel parken in Zambia bijna gesloten vanwege onbegaanbare wegen. In december tot en met maart, ook wel het groene seizoen genoemd, is het echter uitzonderlijk goed vogels spotten. Bootsafari’s zijn beschikbaar zodra de Luangwa volledig onder water staat. Als u rond deze tijd reist en een beetje regen niet erg vindt, zult u waarschijnlijk genieten van een zeer exclusieve safari.

De Victoriawatervallen zijn het meest indrukwekkend in maart en april, na het regenseizoen.

Green Steps Travel
+31 6 242 04 179
info@greenstepstravel.com
KvK-nummer: 83980113
NL003909314B87

Greenstepstravel