huwelijksreis safari

Huwelijksreis safari Kenia | 8 dagen

Dag 1 | Aankomst Nairobi
Bij aankomst op de internationale luchthaven Jomo Kenyatta wordt u verwelkomd door uw chauffeur. Met een privévoertuig wordt u naar uw verblijf gebracht.

Dag 2 | Laikipia
Na een heerlijk ontbijt vol lokale producten vertrekt u naar Wilson Airport. Vanuit daar vliegt u naar Nanyuki Airstrip. Onze gids van Segera Retreat haalt u op en brengt u naar Segera Lodge. Een heerlijk thuis voor de komende drie nachten.

Dag 3 en 4 | Laikipia
Wild spotten vanuit uw fourwheeldrive of te voet. Welke keuze het ook wordt, u geniet van elkaar onder de Afrikaanse zon, tussen de schoonheid van het landschap én met alle wilde dieren en vogels die u tegenkomt. Het sprookjesachtige Segera is dé ultieme locatie voor een romantische picknick of zonsondergang.

Een andere must: bezoek de Samburu-gemeenschap. De bewoners van Laikipia vertellen vol vuur over hun eeuwenoude tradities, hun manier van leven en hoe zij het gebied beschermen zodat volgende generaties ook volop van de schoonheid van Segera kunnen genieten.

Dag 5 | Maasai Mara
Na het ontbijt is het tijd voor uw volgende bestemming. U vliegt naar Keekorok Airstrip. Daar haalt een gids van Cottar’s Camp u op om u naar uw luxe lodge te brengen. Bereidt u voor op nog meer romantiek en rust met een vleugje cultuur.

Dag 6 en 7 | Maasai Mara
De familie Cottar deelt graag haar liefde voor de natuur en wildernis. Hier verblijven betekent volop genieten van gastvrijheid, privacy en luxe in een authentieke safari-omgeving. De familie vertelt graag over de wilderniservaringen, zoals het rehabiliteren van gieren en samenwerken met de vrouwelijke boswachterseenheid in de Maasai Mara. Vraag ook naar de geneeskrachtige planten in de omgeving en luister naar de verhalen over hoe dit gebied particulier beschermd wordt.

Dag 8 | Terugreis
De reis zit er bijna op. Met een hoofd vol verhalen vertrekt u naar Keekorok Airstrip voor uw geplande vlucht naar Nairobi’s Wilson Airport. Daar wordt u opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger en reist u verder naar de international luchthaven. Afhankelijk van de vertrektijden regelen we additioneel graag een excursie in Nairobi of een dagverblijf. Of verleng uw ultieme huwelijksreis met een aantal nachtjes aan één van de paradijselijke stranden van Kenia.

 

Vanaf € 11.000,- per persoon op basis van de geselecteerde accommodaties, exclusief intercontinentale vluchten.

Neem gerust contact met ons op voor een reisvoorstel op maat.

Eden | Nairobi
Eden Nairobi is een trendy boetiekhotel in de rustige buitenwijk Langata. U wordt ontvangen door de familie Trzebinski en zij vertellen met liefde over de geschiedenis van het voormalige familiehuis. De oorspronkelijk 9 slaapkamers zijn omgetoverd tot een levend museum. De speciale galerieruimte – alleen toegankelijk voor gasten – is gevuld met kunstwerken en creaties van de familie, een persoonlijke bibliotheek en verzamelde kunstvoorwerpen Kenia. Het Giraffe Sanctuary bevindt zich op nog geen 10 minuten lopen.

Segara Retreat | Laikipia-plateau
Segera Retreat ligt in de hoge graslanden van het Laikipia-plateau. Dit retreat bestaat uit zes houten en rieten villa’s en bieden uitzicht op Mount Kenya. Met uw verblijf ondersteunt u direct de duurzame projecten van deze accomodatie, van zonneboerderijen tot de vrouwelijke anti-stroperij Rangers Academy en de bekroonde Waterbank-scholen . Dit zijn locaties waar regenwater opgevangen en gezuiverd wordt én waar een campus is om onderwijs te volgen. Ga mee met een gamedrive en bewonder de 50.000 hectare particuliere savanne.

Ondanks alle luxe blijft uw voetafdruk heel beperkt. Want elke kamer werkt op zonne-energie, grijs water wordt opgevangen en hergebruikt en afval wordt gerecycled of gecomposteerd in de biologische tuinen. Zelf een steentje bijdragen? Dat kan! Help samen met de locals mee met de herbebossing.

Cottar’s 1920’s Camp | Maasai Mara
Vintage luxe op zijn best, dat is de beste typering voor het bekroonde Cottar’s 1920’s Camp. Het resort ligt op een privéreservaat van 7608 hectare en grenst aan het beroemde ‘zevende’ natuurwonder van de wereld, de Maasai Maria en het Tanzania Serengeti-wildreservaat. Het resort is eigendom van en wordt beheerd door de oudste gevestigde en nog steeds bestaande safarifamilie in Afrika. Zij vertellen u graag over wat zij doen om dit paradijs duurzaam en met respect voor dieren en natuur te behouden.

Cottar’s 1920’s Camp biedt de romantiek van safari onder crèmekleurige canvas tenten. De stijl herinnert u aan vervlogen tijdperk van de jaren twintig, maar dan met alle luxe voorzieningen die wereldreizigers van vandaag nodig hebben. Verspreid over het terrein staan negen tenten, allemaal met een eigen badkamer. De familietenten hebben woonkamers met open haarden. Het terrein biedt voor alle reizigers voldoende privacy.

Nairobi
In deze kosmopolitische en multiculturele stad is er voor elk wat wils. Er zijn musea, parken, vogelreservaten, bioscopen en theaters, kunstgalerijen, nachtclubs, live-optredens van (inter)nationale artiesten, sportfaciliteiten en talrijke restaurants.

Nairobi is de thuisbasis van veel keukens, de restaurants bieden dan ook een selectie van Afrikaanse, Mediterrane, Europese en Oosterse keuken. Nyama choma, gegrild geitenvlees van de barbecue, is het nationale gerecht van Kenia en een eetervaring die tijdens uw reis niet mag ontbreken. Bezoek ook het Karen Blixen Museum, de voormalige boerderij waar de schrijfster van het wereldberoemde boek ‘Out Of Africa’ verbleef.

Vlakbij deze metropool ligt het Nairobi National Park. Dankzij natuurbescherming en natuurbehoud lukt het om stad én gevarieerde natuur vol wilde dieren, gescheiden te houden. Spot neushoorns, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, giraffen en antilopen. In het park vindt u ook het het Daphne Sheldrick’s Orphanage waar weesolifantjes worden opgevangen en gerehabiliteerd voor hun terugkeer naar het wild.

Laikipia-Plateau
Laikipia-plateau ligt in centraal Kenia. Een perfecte locatie voor exclusieve natuur- en wildlife-ervaringen. Ver weg van de gebaande paden ontdekt u een gevarieerd landschap. Deze strekt zich uit van de rand van de Great Rift Valley tot de toppen van de met sneeuw bedekte Mount Kenya. Hier vindt u uitgestrekte vlaktes en groene graslanden, afgewisseld met rotsachtige heuvels, rivieren en waterpoelen. Laikipia is ook de thuisbasis van kleurrijke gemeenschappen en tijdens uw reis krijgt u de kans om de cultuur beter te leren kennen. Want de lodge waar u verblijft is eigendom van de gemeenschap. Dit geeft u de kans om het dagelijkse leven in Afrika beter te leren kennen.

Initiatieven voor natuurbehoud zijn succesvol. Niet voor niets zijn hier dan ook de Big Five te zien. Net als Grevy’s zebra’s, netgiraffen, Afrikaanse wilde honden en sitatunga-antilopen.

Maasai Mara
Het Maasai Mara National Reserve ligt in het zuidwesten van Kenia en heeft een oppervlakte van 1510 km². Dit grote natuurreservaat biedt adembenemende vergezichten, een grote populatie aan dieren in het wild en eindeloze vlaktes. Binnen dit gebied zijn er vijftien afzonderlijke Mara-reservaten die samen een totale oppervlakte hebben behouden die bijna zo groot is als het Maasai Mara National Reserve zelf. Dit land is eigendom van de Maasai. Zij beheren de reservaten en zorgen er zo voor dat de lokale gemeenschap een constant inkomen heeft. Tegelijkertijd beschermen ze de wilde dieren tegen stropers en zorgen ze voor natuurbehoud. Een bezoek aan enkele dorpen is een must voor iedereen die graag met de locals in contact wil komen.

Het reservaat is een paradijs voor fotografen en natuurliefhebbers en heeft een grote populatie aan olifanten, buffels, giraffen, leeuwen en cheeta’s naast de trekkende gnoes, zebra’s en antilopen die deel uitmaken van de beroemde jaarlijkse Great Migration. Luipaarden worden vaak aangetroffen, bedreigde zwarte neushoorns verbergen zich in het dichte struikgewas en grote vlotten nijlpaarden zoeken verkoeling in de Mara-rivier. Het park herbergt ook meer dan 450 vogelsoorten.

Duurzame initiatieven in deze reis zijn onder andere:

Segara Retreat
– Is voorzien van zonne-energie en een waterzuiveringssysteem
– Heeft als hoofdfocus de bescherming van bedreigde diersoorten via eigen opgezette programma’s
– Afval wordt gerecycled of gecomposteerd in de biologische tuinen
– De medewerkers zijn afkomstig van lokale gemeenschappen
– Seizoensfruit en landbouwproducten worden gewonnen uit lokale duurzame landbouw
– Wordt beheerd door The Zeitz Foundation die samen met Segera een “4C”-filosofie delen: Community, Commerce, Conservation and Culture

Cottar’s 1920’s Camp
– Herstelt schade in het natuurreservaat van Masaai Mara die is veroorzaakt door eerdere inspanningen van veehouderij
– Steunt de omringende Maasai-cultuur door een markt te creëren voor het traditionele kralen- en handwerk gemaakt door Maasai-vrouwen
– Medewerkers komen uit de lokale gemeenschap en worden gestimuleerd bij professionele ontwikkeling
– Maakt onderdeel uit van Cottar’s Wildlife Conservation Trust en werkt samen met de African Wildlife Foundation aan natuurbehoud
– Bouwde de Olpalagilagi Primary School voor in totaal 200 studenten

 • Alle lokale transfers
 • Binnenlandse vluchten
 • 4×4 voertuig met Engelssprekende gids
 • Uw verblijf in Eden op basis van Logies Ontbijt
 • Uw verblijf in Segara Retreat op basis van volpension inclusief lokale dranken
 • Uw verblijf in Cottar’s op basis van volpension inclusief lokale dranken
 • Entreegelden nationale parken en privé reservaten
 • Alle safari activiteiten
 • Bezoek aan gemeenschapsactiviteiten in Segara
 • Cottar’s Warrior School
 • Bezoek aan Maasai gemeenschap
 • Noodevacuatie van Amref van uw camp naar ziekenhuis in Nairobi indien nodig. (Medische kosten ter plaatse te betalen)
 • 24/7 assistentie

Optioneel:

 • Bezoek aan de Giraffe Centre en de David Sheldrick Wildlife Trust
 • Strandverlenging Diani Beach
 • Indien gewenst verzorgen wij ook uw intercontinentale vlucht

 

Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. De reis is geheel naar uw persoonlijke voorkeuren samen te stellen.

  Tumbili Road, Nairobi, Nairobi County, Nairobi, 00511, Kenya

  MAASAI MARA SEWERAGE, Narok, Kenia

  Laikipia County, Kenia

  Maureen Voorn-Somowidjojo

  Maureen Voorn-Somowidjojo

  Uw Personal Journey Designer

  Green Steps Travel is opgericht door Maureen Voorn-Somowidjojo. Reizen zit haar in het bloed. Ze voelt zich thuis in de natuur, overal ter wereld. Ze wordt blij van het gevoel van onderweg zijn. Om nieuwe bestemmingen te ontdekken waar ze kan genieten van alles om haar heen. Waar ze de zon op en onder ziet gaan en waar ze kan dansen. Reizen is voor haar ultieme vrijheid.

  Green Steps Travel
  Adres: Beurréperenlaan 3
  3452 DC Vleuten
  +31 6 242 04 179
  info@greenstepstravel.com
  KvK-nummer: 83980113
  NL003909314B87

  Wilt u op de hoogte blijven van de mooiste reizen, schrijft u dan hier in en ontvang onze inspiratiemail.

  Greenstepstravel