Nicaragua reizen

Eco-luxe rondreis

15 dagen | met privé-chauffeur

Avontuur, natuur en bountystranden

17 dagen | met privé-chauffeur

Avontuur, cultuur en rust

17 dagen | met privé-chauffeur

Nicaragua: land vol fascinerende landschappen

Fascinerende landschappen in combinatie met cultuur en architectuur maken reizen in Nicaragua onvergetelijk. De enorme ecologische diversiteit zorgt voor menig magisch moment. Spot tropische vogels tijdens een wandeling in een van de vele lagunes. Bewonder Masaya, Mombacho of een van de andere vulkanen of ontspan tijdens een boottocht op de golven van de Stille Oceaan.

Verdwaal in de kleurrijke straatjes van Granada, een van de mooiste steden van Latijns-Amerika. Maak kennis met de gastvrije en vriendelijke bewoners. Ga naar de top van de Iglesia de Merced voor de mooiste overzichtsfoto’s. Rust daarna uit aan de rand van het Meer van Nicaragua. Vaar naar het groene eiland Ometepe of de eilandenarchipel Islas de Solentiname, 36 toverachtige eilanden die voor het grootste deel onbewoond zijn.

Uitgerust? Trek dan door naar een van de bijna tachtig beschermde natuurgebieden waar je in de moerassen, waterwegen, lagunes en op de stranden vaak in grote aantallen trekvogels kan observeren. Over stranden gesproken. Nicaragua is ook een echte zon- en strandbestemming. Met heuvelachtige baaien en strandjes aan de Pacifische kust. En witte zandstranden, palmbomen en strakblauwe zee aan de Caribische kust. Waar je ook bent, vergeet niet van de zonsopkomst en zonsondergang te genieten!

Nicaragua is het perfecte land voor een “Off the beaten track”, duurzame, groene rondreis vol betoverende momenten.

Reist u graag buiten de gebaande paden? Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen. Neem contact op om uw wensen te bespreken.

Beste tijd om Nicaragua te bezoeken

Nicaragua heeft, net als de rest van Midden-Amerika, een tropisch klimaat. Het is bijna het hele jaar door een tropisch paradijs met temperaturen tussen de 21 en 34 °C. Het regenseizoen is van mei tot en met oktober maar reizen door het land en het bezoeken van bezienswaardigheden is in deze periode nog steeds heel goed mogelijk.

De droogste maanden in Nicaragua zijn tussen december en april. Het weer is warm en er valt weinig tot geen regen. Dankzij het aangename weer kunt u optimaal genieten van uw vakantie.

Green Steps Travel
Adres: Beurréperenlaan 3
3452 DC Vleuten
+31 6 242 04 179
info@greenstepstravel.com
KvK-nummer: 83980113
NL003909314B87

Wilt u op de hoogte blijven van de mooiste reizen, schrijft u dan hier in en ontvang onze inspiratiemail.

Greenstepstravel