Kenia reizen

Huwelijksreis safari

8 dagen | privé-rondreis

Buitengewone familiereis

12 dagen | privé-rondreis

Pracht van Kenia

12 dagen | privé-rondreis

Wonderschoon Kenia

Kenia staat bekend om zijn schilderachtige landschappen en uitgestrekte natuurreservaten. Een bezoek aan de Maasai Mara is een must. Dit natuurreservaat is wereldberoemd vanwege de grote migratie van anderhalf miljoen gnoes die van juli tot oktober rondrazen op de uitgestrekt savannes.

Graag laten wij u tijdens een rondreis kennismaken met de schoonheid van het Laikipia-plateau. Een onontdekt ecosysteem dat vaak aangeduid wordt als de toegangspoort tot Noord-Kenia. Een wildernis van meer dan twee miljoen hectare en de thuisbasis van inheemse stammen. Geniet van schilderachtige landschappen die wisselen tussen dorre vlaktes, met ijs bedekte bergen en uitgestrekte heuvels. Blijf weg van de toeristische paden en spot de Big Five én de zwarte en witte neushoorn.

Voor wie oog in oog met de luipaard, de Grevy zebra, Somalische struisvogel, Beisa oryx, Gerenuk of netgiraf wil staan: bezoek Samburu Reserve! Een uniek natuurreservaat dat bekend staat om een ​​grote populatie aan zeldzame diersoorten. Vogelliefhebber? Maak dan een uitstapje naar het kleine park Nakuru en geniet van de vele flamingo’s. Wellicht komt de parkneushoorn ook nog even langs.

Tot slot, neem ruim de tijd om de Keniaanse bevolking beter te leren kennen. Er zijn meer dan 70 stammen in Kenia, vele met hun eigen kenmerkende kostuums en gebruiken. Ze vertellen u graag meer over hun leefgewoonten en over betoverend Kenia. Ga naar het noorden waar de Samburu en Turkana leven. Of kies voor het zuiden waar de Maasai leven en luister naar de verhalen van deze krijgers. Met trots houden zij hun tradities in ere en dragen ze bij aan het natuurbehoud én de bescherming van hun prachtige land.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en neem contact op om uw wensen te bespreken. Wij stellen graag een reis op maat voor u samen.

Beste tijd om Kenia te bezoeken

De beste tijd om dieren in het wild te zien is tijdens het droge seizoen, januari en februari of juni tot oktober, wat dus het hoogseizoen is. Door de schaarste aan water brengen dieren hun tijd door in de buurt van waterpoelen en dit kunnen zeer productieve plekken zijn om wild te spotten. Dieren zijn beter zichtbaar zijn door de droge vegetatie. De beste tijd om The Great Migration te ervaren is van half juli tot oktober.

Het is echter ook een bezoek waard tijdens de maanden november en december. De prijzen beginnen te dalen en je kunt genieten van de natuur in al zijn weelderige glorie als gevolg van de korte regens. Dit is ook het moment waarop u getuige kunt zijn van de enorme toestroom van trekvogels.

 

Green Steps Travel
Adres: Beurréperenlaan 3
3452 DC Vleuten
+31 6 242 04 179
info@greenstepstravel.com
KvK-nummer: 83980113
NL003909314B87

Wilt u op de hoogte blijven van de mooiste reizen, schrijft u dan hier in en ontvang onze inspiratiemail.

Greenstepstravel