Rwanda reizen

Safari en bijzondere ontmoetingen

10 dagen | privé-rondreis

Het beste van Rwanda

15 dagen | privé-rondreis

Rwanda: land van de duizend heuvelen

Rwanda als vakantieland? Jazeker! Ontdek dit prachtige land met zijn glooiende heuvels vol theeplantages, papyrusmoerassen, authentieke kleine dorpjes en tropisch regenwoud.

Aan u de keuze: naar Akagera National Park, de thuisbasis van de Big Five, een boottocht op het Ihema-meer om nijlpaarden en nijlkrokodillen te spotten of genieten van de fabuleuze zonsondergangen en het gemoedelijke vissersleven langs het Lake Kivu.
Zoek het avontuur in het Volcanoes Nationaal Park en sta oog in oog met berggorilla’s en zeldzame gouden meerkatten. Of kies voor wandelingen in dertig tinten groen tussen de weelderige theeplantages. Sportieve reizigers kunnen mountainbiken of wandelen op een van de etappes van de spectaculaire Cong-Nile Trail.

Waar u ook voor kiest, de vriendelijkheid van de locals en de adembenemende natuur staan voor altijd in uw geheugen gegrift. Massatoerisme is hier onbekend, reizen is vrij eenvoudig en erg veilig. Daarnaast staat verantwoord toerisme en duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo zijn de plastic tasjes al sinds 2008 verboden en investeert het land – in samenspraak met de lokale gemeenschappen – veel in natuurbehoud en -bescherming.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en neem contact op om uw wensen te bespreken. Wij stellen graag een reis op maat voor u samen.

Beste tijd om Rwanda te bezoeken

Rwanda geniet het gehele jaar door van een aangenaam tropisch hoogland klimaat en kan het jaar door worden bezocht. Overdag komt de temperatuur zelden hoger dan 30°C. De gemiddelde dagtemperatuur in Kigali is 21°C. De beste tijd, met name voor gorilla trekking, is de droge tijd van december tot maart en van juni tot september.

Alhoewel vogels spotten het gehele jaar door kan is de beste periode hiervoor het korte regenseizoen, de maanden oktober en november. Het regent dan over het algemeen hevig maar kort.

Het einde van het droge seizoen, de maanden februari/maart en augustus/september is de beste tijd om wild te spotten in het Akagera National Park.

 

Green Steps Travel
Adres: Beurréperenlaan 3
3452 DC Vleuten
+31 6 242 04 179
info@greenstepstravel.com
KvK-nummer: 83980113
NL003909314B87

Wilt u op de hoogte blijven van de mooiste reizen, schrijft u dan hier in en ontvang onze inspiratiemail.

Greenstepstravel