Safari Off the beaten track

Safari Zambia Off the beaten track | 13 dagen

Dag 1 | Aankomst in Lusaka
Bij aankomst op het vliegveld van Lusaka wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. U wordt met een privétransfer naar uw hotel gebracht.

Dag 2, 3 en 4 | South Luangwa National Park
Vandaag reist u door naar South Luangwa National Park. Hier worden dromen werkelijkheid. Tafika Camp heeft namelijk alles in huis om de eerste dagen en nachten van uw reis onvergetelijk te maken. Wordt het een dag of nachtelijke gameviewing?
Ga op safari met een mountainbike, wandel uren door de ongerepte natuur of bezoek het lokale Mkasanga-dorp.

Tafika Camp beschikt over twee schuilhutten. Uitmuntende plekken om tussen alle activiteiten rustig wild te spotten. De schuilhutten kijken uit op de waterput van het kamp. Een plek waar regelmatig kuddes olifanten, bosbokken, puku’s, impala’s, mangoesten en verschillende vogelsoorten nieuwsgierig een kijkje komen nemen.

Dag 5 en 6 | South Luangwa National Park
De reis van Tafika Camp naar Chikoko Tree Camp brengt u acht kilometer stroomopwaarts van Tafika. Vanaf hier steekt u per boot de rivier over. Daarna is het nog slechts een  paar honderd meter lopen. Chikoko Camp heeft geen wegen, dus een uitstekende start voor bijzondere wandelsafari’s. Onderweg krijgt u uitleg over de verschillende dierensporen en planten die u tegenkomt. Grote kans dat u een glimp van een luipaard ziet bij het volgen van zijn spoor. Camera’s bij de hand dus!

Dag 7, 8 en 9 | North Luangwa National Park
Mwaleshi Camp ligt erg verscholen in de natuur van North Luangwa. Dat maakt dat er vanaf dit kamp uitstekende mogelijkheden zijn om wild te observeren. Geniet te voet van de uitgestrektheid van Afrika in een gebied waar enorme kuddes buffels, endemische Cooksoon’s gnoes en leeuwentroepen in overvloed aanwezig zijn. Bij Mwaleshi bent u een met de dieren in het wild, precies zoals het hoort.

Ook voor vogelaars is dit een uniek terrein. De diversiteit is enorm. Zet uw camera scherp en spot Oost-Afrikaanse vogelsoorten, zoals de wever van de kastanjemantelmus, de geelkeellange klauw en de witvleugelspreeuw om er maar een paar te noemen.

Dag 10 t/m 12 | Kafue National Park
Het spotten van wilde dieren in en rond Musekese Camp in Kafue National Park is een feest. U komt ogen en oren te kort! Alle grote roofdieren zijn aanwezig en vooral de luipaard en leeuw leven in grote aantallen. Spot ook kuddes olifanten en overige wild zoals de sable, het hartebeest en vaak duizenden puku’s. Voor vogelspotters is dit een walhalla met honderden geregistreerde soorten in en rond het Musekese-gebied.

Dag 13 |  Terugreis
De rit terug naar de luchthaven van Lusaka vanaf Musekese Camp duurt ongeveer 5 uur en brengt u op tijd om in te checken voor uw terugvlucht naar Nederland.

Optioneel: Strandverlenging Linkoma Island Malawi met overnachting in Kaya Mawa.
Met een chartervlucht vliegt u van Lusaka via Lilongwe naar Likoma Island. Dit eiland ligt in het midden van Lake Malawi. Hier verblijft u in Kaya Mawa. Door Conde Nast Traveler geroemd als een van de 10 meest romantische lodges ter wereld.

 

Vanaf € 8.500,- per persoon op basis van de geselecteerde accommodaties, exclusief intercontinentale vluchten.

Neem gerust contact met ons op voor een reisvoorstel op maat.

Tafika Camp | South Luangwa National Park
Tafika Camp is een eco-camp met slechts 6 gastenverblijven en biedt pretentieloze luxe, in overeenstemming met de omgeving. Dit geeft een authentiek bushgevoel met ongelooflijke, panoramische uitzichten op de rivier. Het gebruik van natuurlijke materialen zorgt voor een lage impactvoetafdruk en ervoor dat we het natuurlijke ecosysteem behouden.

Tafika Camp is actief betrokken bij de empowerment van de omliggende gemeenschap en toegewijd aan het behoud van grote carnivoren en de ecosystemen waarin zij leven.

 Tip: neem de buitendouche en wordt één met de natuur!

Chikoko Trails Camp | South Luangwa National Park
Chikoko Camp is een uitzonderlijk klein, intiem en rustiek bushcamp. Het kijkt uit over de seizoensgebonden Chikoko Rivier, een schilderachtig, kronkelend kanaal omzoomd door schaduwrijke ebbenbomen. Dit kamp ligt in een afgelegen gebied van Zambia’s South Luangwa National Park. Dit kamp is alleen begaanbaar te voet. Dat zorgt ervoor dat u de bush ervaart zoals de dieren ervaren. Geen voertuigen die de stilte doorbreken, alleen de geluiden van de natuur.

Mwaleshi | North Luangwa National Park
Mwaleshi is een van de slechts drie kampen in Noord-Luangwa. Het ligt op een afgelegen, rustieke plek. Een perfecte uitvalsbasis voor wandelsafari’s. Met slechts vier chalets biedt het kamp u een echt gevoel van afzondering. De chalets hebben rieten daken die jaarlijks worden herbouwd met natuurlijke materialen, een eigen badkamer die openstaat voor de sterren en een ononderbroken uitzicht op de spectaculaire Mwaleshi-rivier. Het leven in het kamp is comfortabel en toch verfrissend eenvoudig.

Musekese Camp | Kafue National Park
Musekese Camp ligt aan de rand van een spectaculaire lagune en is verborgen voor de buitenwereld. Wie er geweest is weet dat het eten hier uitzonderlijk is en de begeleiding zeer deskundig. Vertrek per 4×4, te voet of per boot langs de langs de smaragdgroene Kafue-rivier. U komt ogen en oren te kort! De kamers van Musekese Camp zijn ruim en comfortabel met alle benodigdheden.

Het kamp doet er alles aan om de dieren te beschermen. 

Kaya-Mawa Lake Malawi | Likoma Island
Op de witte zandstranden van het eiland Likoma ligt Kaya Mawa, een boetieklodge die pasgetrouwden, families en vrienden verwelkomt om heerlijk zorgeloos te genieten. Kaya-Mawa betekent ‘misschien morgen’ en geeft precies het gevoel van hier zijn weer. Optimaal leven in het nu. Volledig ontspannen en uitrusten aan het meer en genieten van de stijl, luxe en comfort van de locatie. Dineer bij sterrenlicht, laat u masseren in de spa en snorkel in het turquoise water.

Kaya Mawa is meermaals bekroond en biedt een van de beste strandlodges in Afrika. Verantwoord en duurzaam beheer is hier de standaard.

South Luangwa National Park
Het South Luangwa National Park en de rivier de Luangwa die er doorheen kronkelt herbergen een rijk ecosysteem dat erop wacht om ontdekt te worden. De wisselende seizoenen transformeren het park het hele jaar en zorgen voor bijzondere uitzichten in het mopane- en miombobos, de grasland-savanne en het rivierbos.

Grote kuddes olifanten, giraffen en buffels delen deze bijzondere wildernis met 17 soorten antilopen en meer dat 400 soorten vogels. De concentratie van dieren rond de Luangwa-rivier is een van de grootste in Afrika, waar krokodillen en nijlpaarden hun weg vinden in de wateren van de rivier.
In dit park leeft een omvangrijke luipaardpopulatie, dus kijk vooral uit naar deze behendige katachtige.

South Luangwa is uitermate geschikt voor fotografen die graag wilde dieren, vissen en vogels vast willen leggen.

North Luangwa National Park
North Luangwa National Park ligt in het oudste deel van Afrika’s Great Rift Valley. Het is de meest noordelijke van de drie nationale parken in de Luangwa Valley. De Luangwa-rivier heeft dit unieke landschap gedurende millennia gevormd en wordt door reizigers beschouwd als ‘het echte Afrika’.

Dit afgelegen stuk land van 4.636 km² werd in 1938 gesticht als wildreservaat en werd in 1972 omgevormd tot een Nationaal Park. Het beschermde ecosysteem van North Luangwa is nu uitgegroeid tot meer dan 22.000 km² aan vrijwel ongerepte landschappen, met het Nationaal Park in zijn hart. Het ecosysteem herbergt een unieke en diverse soortengemeenschap en is een van de laatste grote ongestoorde regio’s in Centraal-Afrika. In dit park leeft en hoge concentraties groot wild waaraonder de Big 5.

Kafue Nationaal Park
Kafue National Park is de grootste en oudste Nationale Park van Zambia met een oppervlakte van 22.400 vierkante kilometer aan spectaculaire Afrikaanse wildernis. Dit park biedt een ongelooflijke diversiteit en dichtheid van wilde dieren en vogels. Antiloopsoorten als de Red Lechwe, Sable en Roan, die ongebruikelijk zijn in andere parken, worden hier vaak gezien. Net als wilde honden, cheeta’s, kraanvogels, leeuwen, luipaarden, olifanten, schubdieren en meer dan 500 vogelsoorten. Met gevarieerde landschappen van moerassen tot bossen, evenals de Kafue-rivier, is het park zeer uitgestrekt. Een verborgen juweeltje dat unieke en vaak ongestoorde safaribelving biedt.

Likoma Island
Voor de oostelijke oever van Lake Malawi ligt het eiland Likoma, een stukje Malawisch grondgebied in de Mozambikaanse wateren. In de stad Likoma kunt u de Sint-Pietersbasiliek bewonderen. Dit is de op twee na grootste kathedraal van Centraal-Afrika. Dompel u onder in de lokale cultuur en geniet van de bewoners van het eiland. Dit zijn voornamelijk vissers van verschillende Malawische stammen. Zandstranden en kristalhelder water lokken om te snorkelen, zeilen en te genieten van de zon.

Duurzame initiatieven in deze reis zijn onder andere:

Tafika, Chikoko en Mwaleshi Camp
– Zijn gebouwd van natuurlijke materialen
– Maken gebruik van zonne-energie
– De personeelsleden komen uit lokale gemeenschappen
– Dragen met het Tafika fonds bij aan  ondersteunende programma’s voor lokale gemeenschappen op het gebied van onderwijs, gezondheid, sport en natuurbehoud

Musekese Camp
– Draait uitsluitend op zonne-energie
– Doet aan afvalscheiding en recycling
– Produceert eigen groenten en fruit of koopt deze in bij de lokale gemeenschappen

Kaya Mawa
– Draait uitsluitend op hernieuwbare energie

 

 • Meet & Assist bij aankomst op de luchthaven van Lusaka
 • Binnenlandse vluchten
 • 4×4 voertuig met Engelssprekende gids
 • Overnachtingen in omschreven accommodaties op basis van volpension
 • Lokale dranken en huiswijnen
 • Ochtend en middag gamedrives of wandelsafaris
 • Entreegelden nationale parken
 • Wasservice
 • 24/7 assistentie

Optioneel:

 • Indien gewenst verzorgen wij ook uw intercontinentale vluchten
 • Afhankelijk van uw aankomst- en vertrektijd boeken wij graag additioneel een verblijf in Lusaka
 • Strandverlenging Linkoma Island in Lake Malawi

 

Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. De reis is geheel naar uw persoonlijke voorkeuren samen te stellen.

Lusaka Province, Zambia

Kaya Mawa, Chiguluwindi Road, Chiguluwindi, Ilha Likoma, Likoma, Northern Region, Malawi, Malawi

Musekese Camp, Chibembe Drive, Mumbwa District, Central Province, Zambia

North Luangwa National Park, Muchinga Province, Zambia

South Luangwa National Park, Muchinga Province, Zambia

Track to Tafika Safari Camp, Hurungwe, Mashonaland West Province, Zimbabwe

Maureen Voorn-Somowidjojo

Maureen Voorn-Somowidjojo

Uw Personal Journey Designer

Green Steps Travel is opgericht door Maureen Voorn-Somowidjojo. Reizen zit haar in het bloed. Ze voelt zich thuis in de natuur, overal ter wereld. Ze heeft continu de behoefte om op pad te zijn. Om nieuwe bestemmingen te ontdekken waar ze kan genieten van alles om haar heen. Waar ze de zon op en onder ziet gaan en waar ze kan dansen. Reizen is voor haar ultieme vrijheid.

Green Steps Travel
Adres: Beurréperenlaan 3
3452 DC Vleuten
+31 6 242 04 179
info@greenstepstravel.com
KvK-nummer: 83980113
NL003909314B87

Wilt u op de hoogte blijven van de mooiste reizen, schrijft u dan hier in en ontvang onze inspiratiemail.

Greenstepstravel