Costa Rica reizen

Adventurous Barefoot Luxury

15 dagen | met privé-chauffeur

Natural Barefoot Luxury

14 dagen | met privé-chauffeur

Selfdrive vol avontuur

18 dagen | privé-rondreis

Costa Rica: Pura Vida

Costa Rica staat hoog op het verlanglijstje van veel duurzame reizigers. En terecht! Dit land, dat tussen de Caribische Zee en Stille Oceaan ligt, biedt een enorme diversiteit aan schoonheid en verrassingen. Van schilderachtige natuurlandschappen tot nevelachtige regenwouden en van tropische stranden tot de fijne exotische keuken.

Reizen in Costa Rica betekent dwalen door een van de meest biodiverse landen van de wereld. Verwacht tijdens uw rondreis indrukwekkende kustvlaktes, torenhoge vulkanen en bergen en verleidelijke stranden waar het fantastisch uitrusten is. Liever surfen? Trek dan naar de stranden van Jacó, Esterillos, Boca Barranca of Hermosa. Of ontdek de spectaculaire onderwaterwereld tijdens een duiksessie in helderblauw water. Een boottocht om walvissen en dolfijnen te spotten mag natuurlijk niet ontbreken. De beste plekken om dit te doen zijn langs de Pacifische kust of het Osa-schiereiland.

De Costa Ricanen zijn vriendelijk en zetten zich enorm in voor de bescherming van het milieu en voor goede levensomstandigheden van alle inwoners. Niet voor niets is ‘pura vida’ een gevleugelde uitspraak. Het betekent letterlijk  ‘puur leven’, maar wordt door de bewoners gebruikt als begroeting, een kreet van geluk of opluchting, ‘alles is in orde’, ‘geen zorgen’ of een advies om te relaxen.

Wilt u ook het ‘pura vida’ ervaren? Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen. Neem contact op om uw wensen te bespreken.

Beste tijd om Costa Rica te bezoeken
Costa Rica is het hele jaar goed te bezoeken. De beste tijd hangt af van uw reisvoorkeuren. Als u de regen wilt vermijden, is het droge seizoen november tot april de beste tijd om Costa Rica te bezoeken.

Het regenseizoen is van mei tot november en heeft zijn voordelen. Het is er bijvoorbeeld minder druk en regen valt meestal in korte uitbarstingen voordat het snel weer zonnig wordt. Augustus tot november zijn ook de beste maanden om walvissen te spotten aan de Pacifische kust. De Caribische kust biedt in deze periode over het algemeen droog weer en helder zeewater.

Beide seizoenen kunnen compleet verschillende ervaringen van Costa Rica bieden, en het kan moeilijk zijn om tussen beide te kiezen. Het is een tropisch land, dus u moet op elk moment van het jaar voorbereid zijn op regen, zelfs in het droge seizoen. Het is deze regenval die Costa Rica zo weelderig en mooi maakt.

Green Steps Travel
Adres: Beurréperenlaan 3
3452 DC Vleuten
+31 6 242 04 179
info@greenstepstravel.com
KvK-nummer: 83980113
NL003909314B87

Wilt u op de hoogte blijven van de mooiste reizen, schrijft u dan hier in en ontvang onze inspiratiemail.

Greenstepstravel