Malawi reizen

Highlights Malawi

14 dagen | privé-rondreis

Bergen, safari en strand

13 dagen | privé-rondreis

Malawi: land van meren, landschappen en de Big Five

Malawi is een verborgen juweel van een bestemming die nog niet door de gemiddelde toerist is ontdekt. Het staat bekend om zijn adembenemende landschappen en de uiterst gastvrije inwoners, waardoor Malawi ook wel ‘het warme hart van Afrika’ wordt genoemd. Malawi herbergt een prachtige mix van wilde dieren. Met maar liefst 12 beschermde nationale parken en natuurreservaten biedt Malawi een verbazingwekkende diversiteit aan safari’s en bergwandelingen. De combinatie met de prachtige stranden langs de westelijke oevers en idealistische eilanden van Lake Malawi maakt dat Malawi een ideale vakantiebestemming is.

De wildlife-ervaringen hier mogen zeker niet gemist worden. U krijgt de kans om majestueuze olifanten, imposante nijlpaarden, sluipende krokodillen en een verscheidenheid aan sierlijke antilopensoorten te spotten. Op het gebied van vogelspotten is het land ongeëvenaard met een verscheidenheid aan habitats die onderdak bieden aan ten minste 650 vogelsoorten, waarvan vele zelden ergens anders ter wereld gespot kunnen worden. Toch is het vaak de warme en gastvrije bevolking van Malawi en hun rijke culturele erfgoed dat een blijvende impact heeft op bezoekers.

Ontdek het warme hart van Afrika en laat u betoveren door de schoonheid en gastvrijheid van Malawi. Neem contact op om uw persoonlijke wensen te bespreken. Wij stellen graag een reis op maat voor u samen.

Beste tijd om te reizen
In de koelere, droge winter van april tot september is Malawi aangenaam om te bezoeken, met dagen rond de 25°C en frisse avonden. Het wild is dan eenvoudiger te spotten. Aan het Malawimeer zijn april en mei warm en windstil, terwijl van juni tot augustus nachten koel kunnen zijn en het winderig is. September wordt warmer en minder winderig.

Van oktober tot maart, heerst er een tropisch en vochtig klimaat met temperaturen tot wel 30°C, wat het landschap weelderig groen maakt – ideaal voor safari’s. De meeste lodges aan het Malawimeer zijn in het regenseizoen van januari tot maart gesloten. 

De beste tijd om Mount Mulanje te bezoeken of te beklimmen is van half april tot eind september.

Green Steps Travel
Adres: Beurréperenlaan 3
3452 DC Vleuten
+31 6 242 04 179
info@greenstepstravel.com
KvK-nummer: 83980113
NL003909314B87

Wilt u op de hoogte blijven van de mooiste reizen, schrijft u dan hier in en ontvang onze inspiratiemail.

Greenstepstravel