Waarvoor ga je op reis naar Kenia? Negen van de tien keer is het antwoord: de big five met mijn eigen ogen spotten. Logisch, want Kenia bestaat uit de prachtigste natuurparken en de kans om olifanten, zebra’s neushoorns en andere in het wild levende dieren tegen te komen is groot. Maar er is zoveel meer te beleven! Daarom deel ik in drie blogs mijn meest onvergetelijke ervaringen. Deze keer mijn vijf onvergetelijke ervaringen in Nairobi, de hoofdstad vol kunst, cultuur en veerkracht.

Struin langs de kunstgaleries
Nairobi is een zeer interessante stad voor kunstliefhebbers. Struin langs de meest wonderlijke kunstobjecten en schilderijen in de vele galeries die de hoofdstad rijk is. Een bezoekje aan de MathBrons mag niet ontbreken. Hier vindt u onwaarschijnlijk mooie objecten van brons.

Op pad met voormalige straatkinderen
Wilt u meer weten over het dagelijks leven in de stad? Ga mee op een excursie waar de gidsen u vertellen hoe hard het leven op straat is. Ze kunnen het weten, want de gidsen zijn voormalige straatkinderen en zijn ondanks vaak bizarre omstandigheden goed terechtgekomen. Hun verhalen bleven nog lang nagalmen in mijn hoofd.

Klik op de foto om te vergroten.

Breng een bezoek aan Avido Foundation
Ik kan een bezoek aan Avido Foundation ook echt aanraden. Deze non-profitorganisatie ondersteunt vrouwen en kinderen die in sloppenwijken wonen. Kinderen krijgen onderwijs en dove en alleenstaande vrouwen leren kleren ontwerpen en herstellen om in hun eigen onderhoud te voorzien.

Haken als meditatie
Tijdens mijn bezoek aan The opportunity factory was ik onder de indruk van de veerkracht van alle medewerkers. Hier kunnen bewoners een ambacht leren en de gemaakte producten worden in de naastgelegen winkel verkocht. Hier vindt u dan ook de mooiste handtassen, riemen, gehaakte knuffels, sieraden en zelfs vloertapijten. Het bijzondere van de vloertapijten is dat deze wordt gemaakt van de stof jeans, afkomstig van weggegooide jeansbroeken. Een van de haaksters vertelde dat haken voor haar een meditatie is. Ze kan het de hele dag doen terwijl de tijd voorbijvliegt en ze nergens aan hoeft te denken. Later wil ze een eigen bedrijf runnen.

Culinair genieten
Nairobi heeft veel hippe en moderne restaurants. Mijn favoriet is Cultiva. Dit geliefde restaurant streeft ernaar een mix van nieuwe smaken en ingrediënten in Kenia te introduceren via het farm-to-table concept. Gasten worden uitgenodigd voor een culinaire ervaring via een steeds wisselend menu. Wat er op de borden komt is afhankelijk van de producten die op de eigen boerderij verkrijgbaar zijn. Het is een restaurant van boer tot bord dat groenten, microkruiden en eetbare bloemen verbouwt en serveert. En alsof dat nog niet genoeg is kunt u er ook genieten van de beste biologische producten en creaties uit de Keniaanse keuken.

Nieuwsgierig naar meer onvergetelijke ervaringen in Kenia? Lees ook mijn blog over Borana Conservancy, een magische vliegroute en Ol Doino Lemboro Conservancy en over de wonderschone Lewa Conservancy, het gevecht tegen de stroperij en mijn belevenissen in Maasai Mara.

Klik op de foto om te vergroten.

Alle foto’s op deze pagina zijn persoonlijk en onbewerkt.